Villa DJ Cham-3048.jpg

"Over mezelf" 

 

Wie ben ik?

 

Ik ben Fatima. Ik ben 37 en ik woon intussen bijna 8 jaar met mijn man Jeroen in de regio Mechelen. We zijn allebei levensgenieters en gaan graag op pad om nieuwe dingen te ontdekken en nieuwe ervaringen op te doen. Lekker eten hoort hier uiteraard ook bij. 

Al van jongs af aan heb ik een speciale liefde voor voeding. Ik heb het geluk gehad om op te groeien in een gezin waar dagelijks vers werd gekookt, met groenten en zo weinig mogelijk bewerkte producten. Chips, chocolade of snoep vond je niet bij ons thuis. In plaats daarvan aten we veel fruit, noten en yoghurt. Af en toe werden we verwend met zelfgemaakte vla of rijstpap, maar dat was zeker niet de regel.

Toen ik eenmaal het huis uit ging, bleef mijn liefde voor koken en lekker eten groeien. Ik experimenteerde met nieuwe ingrediënten en gerechten, met (meestal) een smakelijke afloop 😊

 

Ik merkte echter dat hoe ouder ik werd, hoe moeilijker het was om dit vol te houden. Tijdgebrek, een stressvolle job, een druk sociaal leven .. Het werd een uitdaging om mijn gezonde eetgewoonten te behouden. Het gevolg: een strijd tegen overtollige kilo’s. Ik probeerde allerlei diëten, ik vond veel en vaak tegenstrijdige informatie over wat nu gezond is en wat niet. Ik zag het bos door de bomen niet meer.

Daarom besloot ik om mijn liefde voor voeding enerzijds en wetenschappen anderzijds te combineren en ik vatte in 2014 de opleiding Bachelor in de Voedings-en Dieetkunde aan. In 2018 rondde ik deze studie met onderscheiding af. Sindsdien ben ik trots om mezelf een diëtiste te mogen noemen. In 2019 specialiseerde ik me verder in sportvoeding. In de toekomst zal ik mezelf blijven bijscholen en verder ontwikkelen in mijn vakgebied. Dit is een vereiste van een goede diëtiste.

 

Niemand is geholpen met achterhaalde kennis, toch?

Terug naar het menu

 

Opleiding & bijscholing

 • Bachelor in de Voedings- en Dieetkunde – met onderscheiding (AP Hogeschool) - 2018

 • Navorming “Voeding bij Sport” (AP Hogeschool/Universiteit Antwerpen) – 2019

 • Seminarie Voeding & Zwangerschap (Nestlé Nutrition Square) – 2019

 • EFAD Congres 2017 (European Federation of the Associations of Dietitians)  

 • EFAD Congres 2018

 • Opleiding laag FODMAP dieet 2020

 • COVID-19: Multidisciplinaire behandeling op IC en revalidatie

Terug naar het menu

 

Ervaring

Tijdens en na mijn opleiding heb ik in verschillende werkvelden ervaring mogen opdoen als diëtiste en voedingsdeskundige. Hieronder een kort overzicht:

 • Afdeling “Kwaliteit en Aankoop” van Lunch Garden

 • Afdeling algemene dieetkunde, inclusief maag-en darmaandoeningen, oncologie, heelkunde, bariatrische chirurgie en pediatrie ((Imeldaziekenhuis)

 • Afdeling cardiale revalidatie (Imeldaziekenhuis)

 • Diabeteskliniek (Imeldaziekenhuis)

Momenteel ben ik aan de slag als Facility Coordinator bij een grote multinational. Ik volg hier o.a. de opdrachten m.b.t. catering en het bedrijfsrestaurant mee op. Daarnaast ben ik actief in mijn eigen praktijk waar ik individueel voeding- en dieetadvies aanbied aan mijn klanten.

Terug naar het menu